top of page
Search

Το Νερό - Η Απαρχή της Ζωής!


Από τότε που ζούσαν Νεράιδες και Συλφίδες στα νερά των ποταμών και των λιμνών, από τότε που ο πρώτος άνθρωπος παρατήρησε την ανταπόκριση που είχε η στάθμη του νερού στις φάσεις της σελήνης, από τότε που ο Αρχιμήδης έκανε πειράματα στη μπανιέρα του και οι Ινδοί έκαναν αναζωογονητικά λουτρά μακροζωίας, από την εποχή που οι Ρωμαίοι κατασκεύαζαν πολύπλοκα υδραγωγικά συστήματα, από τότε που ο Πλίνιος έγραφε για τις θεϊκές ιδιότητες του νερού, αλλά και από τότε που ο Μέσμερ μαγνήτιζε το νερό με τους τεράστιους μαγνήτες του και ο Βίλχελμ Ράιχ παρατηρούσε τους ομόκεντρους κύκλους που δημιουργούνται στο νερό αν κάποιος ρίξει μια πέτρα... …από τότε λοιπόν, γνωρίζαμε πολύ καλά κάτι που σήμερα το έχουμε ολότελα ξεχάσει: πως κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει με το νερό!Το νερό, «το ελιξίριο των Θεών» και το πλέον φυσικό προϊόν της Γης, είναι ίσως η σημαντικότερη ουσία για την υποστήριξη της ζωής σε αυτήν. Η Γη είναι γνωστή και ως ο «υδάτινος» πλανήτης, αφού έχει μια κάλυψη 90% από νερό. Βρίσκεται μαζί της περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, κουβαλά κυριολεκτικά όλες τις «μνήμες» της δημιουργίας καθότι είναι και η μόνη που με φυσικό τρόπο βρίσκεται και στις 3 μορφές, (στερεή, υγρή και αέρια). Σκεφτείτε μία σταγόνα νερού να έρχεται από τα κατάβαθα της γης, να κελαρύζει στη ροή του ποταμού μέχρι να διαχυθεί στη θάλασσα ή στη λίμνη, να γίνεται υδρατμός-σύννεφο-χιόνι-βροχή-αίμα.

Ο κύκλος της ζωής και της ύπαρξης ολόκληρος!


Ως ουσία φυσικά, το νερό είναι απόλυτα αναγκαίο για την επιβίωση, καθώς εκτός των άλλων αντιπροσωπεύει και τα 2/3 του σώματός μας συμμετέχοντας σε κάθε βιολογική διαδικασία τον οργανισμού, βοηθώντας την ανανέωση και διώχνοντας γοργά τις τοξίνες, τα απόβλητα του οργανισμού.


Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ! (Λίγα περισσότερα για τη φύση του...)

Μέχρι πριν λίγα χρόνια μπορούσαμε να νιώθουμε υπερήφανοι που η γνώση μας δάμαζε -σε συμφωνία με τις εντολές του θεού μας- τη Φύση! Σήμερα ξέρουμε ότι αυτή τη νοοτροπία την πληρώνουμε ήδη ακριβά και θα την πληρώσουμε ακόμη ακριβότερα. Γιατί το μυστικό δεν είναι η υποταγή της Φύσης, αλλά η συνεργασία και η εναρμόνιση με τους κανόνες της. Οι άνθρωποι της Αρχαίας Γνώσης, που προεκτείνουν τις έρευνες τους πέρα από την συμβατική επιστήμη της εποχής τους και ταυτόχρονα προσπαθούν να κατανοήσουν και να προστατεύσουν τις δυνάμεις της Φύσης, αποτελούν ένα πολύ σπάνιο δείγμα διανοητών. Αποτελούν τους Αλχημιστές της Μεγάλης Τέχνης.


Δυστυχώς η επικρατούσα τεχνολογία χρησιμοποιεί μόνο τις λανθασμένες μορφές κίνησης στις εφαρμογές της. Οι μηχανές (υπολογιστές, κινητά κλπ) και οι μέθοδοί τους, διοχετεύουν τα στοιχεία της φύσης όπως τον αέρα, το νερό και τα άλλα υγρά και αέρια, σε έναν τύπο κίνησης που η Φύση τον χρησιμοποιεί μονάχα για να αποσυνθέτει και να διαλύει την ύλη! Η Φύση χρησιμοποιεί έναν άλλο τύπο κίνησης για να ανοικοδομεί και να αναζωογονεί, και ο κύριος εκφραστής αυτής της κίνησης είναι το νερό.


Όταν η τεχνολογία μας χρησιμοποιεί μονάχα την κίνηση της αποσύνθεσης, μεταμορφώνεται σε νεκρή τεχνολογία, που μόνο θάνατο μεταδίδει σε αυτούς που κάνουν χρήση της -τόσο στο υλικό όσο και το ψυχολογικό επίπεδο!


«Από την άλλη αν βρεθείς σε δύσκολες στιγμές στην ζωή σου, και δεν ξέρεις σε ποιόν να απευθυνθείς για βοήθεια, πήγαινε σε μια πηγή στο βουνό - και άκου την μουσική που παίζει το νερό της. Τότε θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά...»!


Το νερό είναι η πηγή της ζωής.

Η κίνηση εντός του και η εσωτερική του ταυτότητα χρειάζεται διαλογισμό και μύηση για να γίνουν αντιληπτά. Το καλύτερο νερό είναι εκείνο που του επιτρέπεται ο «ενστικτώδης διαλογισμός των μορίων του», αυτό δηλαδή που τρέχει με αρχαίο τρόπο από μια βουνίσια πηγή. Κοντά σε αυτήν βρίσκεται στην μεγαλύτερη πυκνότητα του στους +4° C, που είναι φυσικά και το σημείο της υψηλότερης ποιότητας του. Αυτή είναι και η θερμοκρασία που καλό είναι να φέρουμε το νερό πριν το χρησιμοποιήσουμε για Αλχημεία. Καλό είναι επίσης να γνωρίζουμε ότι το νερό ανταποκρίνεται, στην σκιά και στο δάσος. Μια απείραχτη ροή νερού στο βουνό σχηματίζεται από περιστροφικές καμπύλες και σκιερές όχθες, σκεπασμένες από δέντρα και θάμνους -κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Η χαμηλή θερμοκρασία και η φυσική ροή, είναι οι καταστάσεις που είναι απαραίτητες για να διατηρήσει το νερό τις εκπληκτικές δυνάμεις του. Αυτές που μπορούν να χαρίσουν στον άνθρωπο υγεία, ευεξία και πνευματική διαύγεια. Όταν το νερό είναι εκτεθειμένο στις ακτίνες του ήλιου κοιμάται, αλλά την νύχτα -και ειδικά στο φως του φεγγαριού είναι φρέσκο και ζωντανό. Ως εκ τούτου τα ελιξίρια με βάση το νερό τα κατασκευάζουμε νύχτα (ει δυνατόν με μεγάλη σελήνη και υπό το φως της) κι αφού το φέρουμε στη θερμοκρασία των +4 βαθμών κελσίου. Σ' αυτήν την θερμοκρασία, η "φυγόκεντρος κυκλωτική σπειροειδή κίνηση" του νερού, αυξάνεται ενώ το ίδιο γίνεται απολύτως υγιές και ζωντανό.


Στις "Αρνητικές" θερμοκρασίες - πάνω από τους +4°C - υπάρχει μειωμένη ενέργεια και μειωμένη βιολογική ποιότητα. Αυτό οδηγεί στην αργή αποσύνθεση του νερού που χάνει την ζωογόνο δύναμη του, μια κατάσταση που ενθαρρύνει τα παθογόνα βακτήρια. Στην πραγματικότητα, τα μυστήρια του νερού είναι παρόμοια με αυτά του αίματος στο ανθρωπινό σώμα. Το νερό είναι το αίμα της Γης.


Μια άλλη όμως πτυχή του νερού ανέδειξε πρόσφατα και ο ανθρωπολόγος Dr Masaru Emoto (1943 – 2014). Μελέτησε νερό σε όλο τον πλανήτη και αποκάλυψε πως αυτό, όταν βρίσκεται κατεψυγμένο σε μορφή κρυστάλλων, μας αποκαλύπτει τις πραγματικές του ιδιότητες. Σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστός με την ανακάλυψή του ότι το νερό είναι συνδεδεμένο με την ατομική και συλλογική συνείδηση του ανθρώπου. Εργάστηκε για την παγκόσμια ειρήνη αποδεικνύοντας με τα πειράματα και τα best seller του, πως το νερό αντιλαμβάνεται κι ανταποκρίνεται στη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, των ήχων, της προσευχής, ακόμα και των εικόνων. Αναλογιζόμενοι πως το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 70% νερό, μπορούμε να αντιληφθούμε τη σπουδαιότητα της θεωρίας του Masaru Emoto.


Στο πρώτο του βιβλίο «Μηνύματα από το νερό», υποστηρίζει την άποψη πως το νερό δεν αντανακλά μόνο τη φυσική υλική λέξη γύρω από αυτό, αλλά και τη συνείδηση του όντος που το περιβάλλει. Στα πρώτα πειράματά του χρησιμοποίησε μπουκάλια με νερό, μέσα στα οποία έβαλε σημειώματα με λέξεις θετικά ή αρνητικά φορτισμένες, όπως πχ τη λέξη «ευχαριστώ» σε πολλές διαφορετικές γλώσσες. Παρατήρησε επίσης τους κρυστάλλους που δημιουργήθηκαν όταν κάποιος ιερέας προσευχήθηκε με αγάπη και ευγνωμοσύνη. Σε κάθε θετικά φορτισμένη λέξη, οι κρύσταλλοι που δημιουργήθηκαν ήταν πανέμορφοι. Στη συνέχεια άρχισε να περιλαμβάνει διάφορες λέξεις αρνητικής χροιάς, όπως «μίσος», «ηλίθιε», «θάνατος» και οι κρύσταλλοι που προέκυψαν ήταν δύσμορφοι και αποκρουστικοί.


Ποια η σημασία όμως των πειραμάτων αυτών για τον άνθρωπο;

Αναλογιζόμενοι πως το 70% του σώματος ενός ενήλικα και το 90% ενός παιδικού σώματος αποτελείται από νερό, μπορούμε να καταλάβουμε πόση επιρροή ασκεί πάνω μας κάθε λέξη που ακούμε ή απευθύνεται σε μας. Πως διαμορφώνονται οι δικοί μας κρύσταλλοι νερού, πως επηρεάζουν τη γενικότερη υγεία και ψυχολογία μας, πόσο πληγωνόμαστε συναισθηματικά ή αντίθετα πόσο ήρεμοι κι ευτυχισμένοι νιώθουμε ! Η θεωρία του συνοψίζεται στο ότι η ανθρώπινη συνείδηση έχει επίδραση στη μοριακή δομή του νερού. Άλλα βιβλία του είναι «Κρυμμένα μηνύματα στο νερό», «Η πραγματική δύναμη του νερού και της αγάπης μέσα μας» και δυο παιδικά βιβλία, «Το μυστικό του νερού για τα παιδιά του κόσμου» και «Το μήνυμα». Το έργο του παρουσιάζεται στην ταινία «What the Bleep do we know?» («τι στο Μπιπ ξέρουμε;»). Ο Dr Emoto μελέτησε το νερό για πάνω από 20 χρόνια κι έχει εκδώσει και συλλογές φωτογραφιών με κρυστάλλους νερού, όπως διαμορφώνονται μετά από την έκθεσή τους σε διάφορα ηχητικά (και όχι μόνο) ερεθίσματα («μηνύματα από το νερό 1» - 1999, «μηνύματα από το νερό 2» - 2002, «μηνύματα από το νερό 3» - 2004, «μηνύματα από το νερό 4 – 2008).


Όπως αναφέρει ο ίδιος, η ιδέα του άρχισε να πραγματοποιείται όταν το 1994 αποφάσισε να παγώσει νερό και να το παρατηρεί με το μικροσκόπιο. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε ένα πάρα πολύ ισχυρό μικροσκόπιο μέσα σε ένα πολύ κρύο δωμάτιο και με τη βοήθεια μιας φωτογραφικής μηχανής με υψηλή ταχύτητα, άρχισε να φωτογραφίζει τους κρυστάλλους του καταψυγμένου νερού. Χρησιμοποίησε νερό βρύσης, από το οποίο τα αποτελέσματα ήταν αποθαρρυντικά, με ασύμμετρα και θαμπά μοτίβα, όπως κι εκείνο από λίμνες ή ποτάμια που βρίσκονταν δίπλα σε βιομηχανικές περιοχές ή μεγαλουπόλεις. Αντιθέτως, το νερό που συνέλεγε από περιοχές χωρίς ανάπτυξη, με παρθένα εδάφη, έφερε εκπληκτικά αποτελέσματα με όμορφους λαμπερούς εξάγωνους κρυστάλλους, όμοιους με νιφάδες χιονιού. Ακόμα όμως και το μολυσμένο νερό, σύμφωνα με τη θεωρία του, μπορεί να καθαριστεί και να δημιουργήσει όμορφα αποτελέσματα, όταν επιδράσουν πάνω του λέξεις αγάπης, ευγνωμοσύνης, θετικές σκέψεις και όμορφα συναισθήματα. Αυτό που ισχύει όμως είναι πως διαφορετικές πηγές νερού παράγουν διαφορετικές κρυσταλλικές δομές.


Οι παρατηρήσεις του περιλάμβαναν κρυστάλλους νερού που είχαν δημιουργηθεί: - Όταν έδειχναν στο νερό γραμμένες λέξεις - Όταν έδειχναν εικόνες - Μετά από αναπαραγωγή μουσικής - Μετά από προσευχή στο νερό -Ανάλογα με τη θετική ή αρνητική χροιά του ερεθίσματος, δημιουργούνταν όμορφοι ή άσχημοι κρύσταλλοι.

Η θεωρία του Emoto έχει στηριχτεί στις αποκαλύψεις του Tesla, του Einstein και σε ευρήματα της επιστήμης της Κυματικής και της μνήμης του νερού. Ο Tesla και ο Einstein συμφώνησαν πως τα πάντα (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπινου σώματος) αποτελούνται από ενέργεια που δονείται σε διαφορετικές συχνότητες. Η θεωρία αυτή σήμερα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη. Οι συχνότητες επηρεάζουν το φυσικό κόσμο με τρόπο που αποδεικνύει η Κυματική. Όταν οι συχνότητες του ήχου κινούνται μέσα από ένα συγκεκριμένο μέσο όπως πχ το νερό, η άμμος, ο αέρας, μεταβάλλουν τη δόνηση της ύλης με άμεσο τρόπο. Κάθε σωματίδιο αλλάζει ανάλογα με τη δόνηση της ύλης. Η μνήμη του νερού αποδεικνύει πως ο υλικός κόσμος γύρω μας μπορεί να αλλάξει μέσα από τη δική μας πρόθεση και ο Dr Emoto με τα πειράματά του απέδειξε πως η σύσταση του νερού αλλάζει ανάλογα με τον ήχο, τις σκέψεις, ακόμα και τα συναισθήματά μας. Κάθε άνθρωπος έχει μια συγκεκριμένη συχνότητα δόνησης, κι αφού το σώμα μας αποτελείται από 70% περίπου νερό, κάθε μουσική συχνότητα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη δονητική μας κατάσταση. O Dr Emoto έχει δεχτεί σκληρή κριτική για τα πειράματά του. Τον κατηγορούν για ανεπαρκείς πειραματικούς ελέγχους, ελλιπείς αποδείξεις, κι ότι σχεδιάζει τα πειράματά του με τρόπο που ευνοεί τη χειραγώγηση και το ανθρώπινο λάθος. Συγκεκριμένα υποστηρίζεται πως είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν προσμίξεις στην κρυσταλλική δομή του νερού ή να παίζει ρόλο ο βαθμός ψύξης του.


ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ

Ο Dr Emoto χρησιμοποίησε μαγειρεμένο ρύζι, το οποίο τοποθέτησε μέσα σε νερό σε τρία διαφορετικά βάζα. Στο πρώτο τοποθέτησε την ταμπέλα «Ευχαριστώ!», στο δεύτερο «Είσαι ηλίθιος!» και το τρίτο το άφησε χωρίς ταμπέλα, ουδέτερο. Κάθε μέρα, για ένα μήνα, ο Masaru Emoto μιλούσε στο κάθε βάζο, επαναλαμβάνοντας ό,τι ήταν γραμμένο στην ταμπέλα, ενώ το τρίτο βάζο το άφησε όπως ήταν χωρίς να ασχοληθεί ξανά μαζί του. Ένα μήνα μετά, το ρύζι με την ταμπέλα «ευχαριστώ!» άρχισε να εκπέμπει ένα δυνατό όμορφα άρωμα. Το ρύζι που ήταν στο βάζο με το «είσαι ηλίθιος», έγινε μαύρο, ενώ το ρύζι που ήταν στο ουδέτερο βάζο άρχισε να σαπίζει αποκτώντας ένα αηδιαστικό πράσινο-μπλέ χρώμα. Κατά την άποψη του Emoto το τρίτο βάζο ήταν το χειρότερο, γιατί η αδιαφορία και η αμέλεια είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορούμε να προκαλέσουμε στο νερό, το ρύζι και κατά συνέπεια στον ίδιο μας τον εαυτό. Σε κάθε περίπτωση η Τέχνη υποστηρίζει (πριν και μετά τους Αλχημιστές της), πως το νερό είναι ζωντανό κι εκπέμπει ως έμβιο ον την αθανασία διαμέσου της εσωτερικής του κίνησης και τριβής. Τα μόριά του μιλούν κι ακούν όλες τις γλώσσες, ενώ βρίσκονται σε ένα αέναο Tai Chi Chuan.


Στα ελιξίρια χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν πιο καθαρό νερό για την παρασκευή τους, πιο κοντινό σε δομή βουνίσιας πηγής, φυσικά το φέρουμε κοντά στη θερμοκρασία των +4 βαθμών Κελσίου, το τροφοδοτούμε με τη δύναμη της σελήνης και την επήρεια της προσευχής μας. Στο νερό μιλάμε πάντα νοερά, ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κλασσική μουσική για να το φορτίσουμε. Τέλος, μπορούμε να το ιονίσουμε με κρυστάλλους χαλαζία υπό αποστείρωση, και να το προστατεύσουμε από την ηλιακή ακτινοβολία εντός σκούρων γυάλινων μπουκαλιών.ΒΟΥΝΙΣΙΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΣΤΗΜΑ TENSA

Το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό. Τα κύτταρα, οι ιστοί και το αίμα μας (που αποτελείται από 90% νερό) αλλά και τα ζωτικά μας όργανα, κολυμπούν κυριολεκτικά μέσα στο νερό. Χωρίς καθαρό νερό δεν υπάρχει ανταλλαγή ιόντων, απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από τα κύτταρα και αποβολή τοξινών. Χωρίς το νερό, τελικά, δεν υπάρχει ζωή.

Το pH του αίματος κυμαίνεται από 7,35 - 7,45 και οποιαδήποτε διακύμανση έξω από αυτά τα όρια έχει άμεσες επιπτώσεις σε όλες τις κυτταρικές λειτουργίες, επηρεάζοντας τις βιοχημικές αντιδράσεις, τα ένζυμα, τις ορμόνες, τους νευροδιαβιβαστές ακόμα και τον μεταβολισμό μας. Νερό με pH7 είναι το απεσταγμένο νερό. Κάτω από το 7 το σώμα γίνεται όξινο, ενώ πάνω από 7 γίνεται αλκαλικό. Οι τροφές ζωϊκής προέλευσης, το αλκοόλ και η ζάχαρη κάνουν το αίμα πιο όξινο, ενώ οι φυτικές τροφές και η ωμοφαγία, πιο αλκαλικό.

Στη μέση όλων των τροφίμων, για την αλκαλοποίησή μας, στέκει το καθαρό νερό.

Υπάρχουν τρία είδη νερού, το τραγικό νερό που αφιλτραριστά πίνει ο περισσότερος κόσμος και τελικά αφυδατωνέται και τοξινώνεται (!), το φιλτραρισμένο νερό, που όσο καλύτερο είναι το φίλτρο, τόσο και πιο "κενό" είναι το νερό θα πιούμε, και το ορθομοριακό νερό που τροφοδοτεί το σώμα με βιολογικό νερό, ζωντανό και ιονισμένο, εμπλουτισμένο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Νερό που μας τρέφει και μας ενυδατώνει εσωτερικά ενισχύοντας το φυσικό κολαγόνο της επιδερμίδας μας.

Το χλώριο είναι ο μεγαλύτερος φονιάς της σύγχρονης εποχής. Και η ρήση πως δεν γίνεται ένα τρόφιμο να είναι και απολύτως ασφαλές και απολύτως υγιεινό και θρεπτικό, μοιάζει να μην έχει εφαρμογή μόνο στην περίπτωση του ορθομοριακού νερού TENSA.


Το νερό ΤENSA είναι μια διεθνή πατέντα που λειτουργεί ως εξής:

1) Το πρώτο στάδιο καθαρίζει τέλεια το νερό χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, όπως η νανοτεχνολογία, που δεν επιτρέπει μοριακό βάρος πάνω από 0,3 μικρά να περάσει. Επίσης τα συστήματα KDF-85 και KDF-55 που βελτιώνουν την απόδοση και αυξάνουν τη ζωή του ενεργειακού άνθρακα από φυσική καρύδα, καθώς και τα πολλαπλά στρώματα από την ειδική άμμο SPG η οποία χρηιμοποιείται σε ιαπωνικά νοσοκομεία για να φιλτράρεται το αίμα των ασθενών.

2) Το δεύτερο στάδιο καθαρίζει περαιτέρω και προστατεύει το νερό από παθογόνους οργανισμούς ενώ ταυτόχρονα το εμπλουτίζει με θρεπτικά στοιχεία και του προσδίδει αντιβακτηριδιακές, αντιοξειδωτικές και ενεργειακές ιδιότητες. Επίσης εξισορροπεί το pH απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της υγείας μας.

Σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιεί μαγνητίτη και ηφαιστειακό Tenko Seki που εμπλουτίζει το νερό με μαγνητικά πεδία, αρνητικά ιόντα και υπέρυθρες ακτίνες κάνοντας το πιο ρευστό για καλύτερη ενυδάτωση, και με αντιοξειδωτικά για να αφοπλίσει τις ελεύθερες ρίζες που συνδέονται με τον εκφυλισμό των κυττάρων.

Επίσης το πέτρωμα Bakuhan Seki που περιέχει πάνω από 24 είδη μετάλλων και ιχνοστοιχείων και είναι το πρώτο και μοναδικό πέτρωμα που έχει αναγνωριστεί από το Ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας ως θεραπευτικό, με ευεργετικά αποτελέσματα σε αρθριτικά, καρδιοκυκλοφορικό και γαστρεντερικό.

Περιέχει επίσης Taicho Seki, γνωστό αντιπαθογόνο, αντιμυκητιακό και αντιβακτηριδιακό πέτρωμα αλλά και κρυστάλλους χαλάζία και πυριτίου που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον εμπλουτισμό του νερού.

Comments


bottom of page