top of page
Search

H Υγεία είναι μία Κυταρρική Ιστορία (Μέρος Α)

Ο δύο φορές νομπελίστας Linus Pauling -ο μόνος που πήρε το βραβείο δύο φορές χωρίς να το μοιραστεί με άλλους και ο οποίος έχει 48 Ph.D (!)- ενδεχομένως δίκαια θεωρείται σήμερα ο σύγχρονος πατέρας της ολιστικής ιατρικής (παρότι βιοχημικός επιστήμων). Στις μακροχρόνιες έρευνές του ανακάλυψε ότι ΟΛΑ σχεδόν τα ψυχοσωματικά προβλήματα έχουν την ίδια προέλευση, που δεν είναι άλλη από τη χρόνια έλλειψη θρεπτικών συστατικών στη ζωή των κυττάρων.

(Ο ίδιος επί παραδείγματι συνιστούσε πάνω από 10.000mg βιταμίνης C για προστασία από καρκίνο, αυτοάνοσες παθήσεις, ιώσεις, λοιμώξεις κλπ. όταν η ημερήσια συνιστώμενη δόση είναι μόλις 60-90 mg. Ο Alexander Schauss συνιστούσε πάνω από 60.000mg ενδοφλεβίως για την απεξάρτηση ναρκομανών από την ηρωίνη και ο ψυχίατρος δρ. Abram Hoffer χορηγούσε χιλιάδες μιλιγκράμ νιασίνης (Β3) σε σχιζοφρενείς για πολλούς μήνες ή και για χρόνια για να τους θεραπεύσει).

Εδώ χρειάζεται βέβαια προσεχτική ανάγνωση. Γιατί εάν τα κύτταρα του οργανισμού (και ειδικά οι κυτταρικές μεμβράνες) είναι κατεστραμμένα και παραμορφωμένα από τοξίνες, κακή διατροφή και θρεπτικές ελλείψεις, αν είναι γεμάτα χοληστερόλη, κορεσμένο λίπος, κι οξειδωμένες «διασταυρωμένες πρωτεϊνες» που περιβάλλονται από βρώμικο νερό (βρύσης), τότε όσα συμπληρώματα διατροφής κι αν πάρουμε, δεν μπορούν να αφομοιωθούν κυτταρικά. Ακόμα και η καθόλα ακίνδυνη βιταμίνη C, σε υπερβολικές δόσεις και κατά περίπτωση, μπορεί να επιφέρει ενδεχομένως πέτρες στα νεφρά, ενώ σε διαβητικούς ή ανθρώπους με δρεπανοκυτταρική αναιμία μπορεί να επιδράσει ακόμα και με αρνητικό τρόπο.

Οπότε πριν από οποιαδήποτε τέτοια προσέγγιση, θα πρέπει πρώτα να ελέγξουμε τις φλεγμονές μέσα στο σώμα, να ρυθμίσουμε το γαστρεντερικό και να αποτοξινωθούμε, και μετά να ασχοληθούμε με τις διατροφικές ελλείψεις και την ενδυνάμωση του οργανισμού κατά περίπτωση.


Και όλα αυτά, αφού εξασφαλίσουμε -στο μέτρο του δυνατού- ένα ισχυρό αντιστρεσογόνο περιβάλλον.


"Υπάρχουν πάνω από 75 τρισεκατομμύρια κύτταρα στον οργανισμό, και το καθένα από αυτά εκτελεί κάθε λεπτό της ημέρας και της νύχτας περισσότερο από 5.000 βιοχημικές λειτουργίες, κάθε μία πολύ πιο πολύπλοκη και τέλεια από αυτές που θα μπορούσαν να εκτελεστούν εργαστηριακά από τον άνθρωπο. Ο αριθμός των βιοχημικών αντιδράσεων που λαμβάνουν χώρα στο σώμα μας κάθε στιγμή είναι ασύλληπτος και έχει οδηγήσει μερικούς ερευνητές να παρομοιάζουν τις προσπάθειες του ανθρώπου να επηρεάσει και να παρέμβει σε αυτές τις λειτουργίες, με το να δώσουμε μια γραφομηχανή σε έναν πίθηκο προσδοκώντας ότι αυτός, πατώντας τυχαία τα πλήκτρα θα καταφέρει κάποτε να γράψει τη Βίβλο! Οι πιθανότητες υπάρχουν, αλλά σε βάθος χρόνου μερικών δισεκατομμυρίων ετών.

Κι όμως, μπορούμε να υποστηρίξουμε τις λειτουργίες αυτές, με φυσικό τρόπο, αλλάζοντας τις συνθήκες σύμφωνα με τις οποίες ζούμε, κι αφήνοντας εν τέλει τα κύτταρα να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα εδώ και εκατομμύρια χρόνια: να διορθώνονται, να ανανεώνονται, να παράγουν ενέργεια και όλα τα βιοχημικά μόρια που χρειαζόμαστε καθημερινά για να απολαμβάνουμε υψηλά επίπεδα ψυχοσωματικής υγείας (κυρίως ένζυμα, ορμόνες και νευροδιαβιβαστές).

Στην εποχή του Φθινοπώρου κατά την οποία εδώ και λίγες ημέρες βρισκόμαστε, η κάθαρση μοιάζει σαν την απόλυτη κυτταρική βοήθεια. Αντιοξειδωτικές φόρμουλες, περιοδικές νηστείες, αποχή από άλευρα, ζάχαρη, καφέ και αλκοόλ, αεροβική άσκηση, καλός ύπνος και έξυπνη διατροφή είναι μόνο μερικά από όσα οφείλουμε στο κύτταρο ως εξασφάλιση συνθήκης υγείας.


Γενικές Προτάσεις Συμπληρωμάτων για το Φθινόπωρο:

• Antioxidant (Super Health)

• Immune C (Super Heath)

• Spirulina

• Φυσικός Χυμός Νόνι

• Αγριέλαιο

Γενικές Προτάσεις έξυπνης διατροφικής υποστήριξης τς αντιοξειδωτικής εργασίας:

• 4-6 φορές την ημέρα Vit C 500mg με μία μικρή δαχτυλοχούφτα κουκουρανόσπορου

• 2 φορές τη μέρα 1 Μπανάνα με 6 Αμύγδαλα

• Τσάι (Πράσινος Άνεμος) με κουρκουμίνη και τζίντζερ

• Μια κουταλιά της σούπας μέλι (κατά προτίμηση δασικό και υψηλού υψομέτρου) με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλας για ένα μήνα, τρεις φορές την ημέρα.ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C (ασκορβικό οξύ) -την Υπερβιταμίνη του κυττάρου!

Είναι Υδροδιαλυτή και συντίθεται από τα φυτά. Επηρεάζεται από το φως, τον αέρα και τη ζέστη. Διατηρείται σε σκιερό και δροσερό μέρος. Συγκεντρώνεται σε μεγάλες ποσότητες στα επινεφρίδια και ελέγχει το στρες.

Κύριος ρόλος: η σύνθεση κολλαγόνου. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, επιταχύνει την επούλωση κάθε είδους τραύματος, σταματά την αιμορραγία, είναι αντιμικροβιακή. Βελτιώνει σημαντικά την ψυχική υγεία των ατόμων με κατάθλιψη. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και βελτιώνει την απορρόφηση των ιχνοστοιχείων από τον οργανισμό.

Δοσολογία: ΣΗΔ:60mg  Για ιδανική υγεία και πρόληψη: 2000-6000mg.

Δεν παρουσιάζει τοξικότητα παρά μόνο στο όριο αντοχής του γαστρεντερικού του εκάστοτε οργανισμού, με μοναδικό σύμπτωμα την ευκοιλιότητα.

Comments


bottom of page