top of page
Search

Η υγεία του ανθρώπου είναι αποτέλεσμα ισορροπίας

Υπάρχουν πάνω από 75 τρισεκατομμύρια κύτταρα μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό, το καθένα από τα οποία εκτελεί κάθε λεπτό της ώρας περίπου 5000 διαφορετικές βιοχημικές λειτουργίες. Όλες τους πολύ πιο πολύπλοκες και τέλειες από αυτές που θα μπορούσαν να εκτελεστούν σε κάποιο εργαστήριο από τον πιο εξελιγμένο μελλοντικό μας επιστήμονα.


Τα κύτταρα είναι ουσιαστικά -κατά κάποιο τρόπο- και αυτά μικρόβια -μικρές ζωές- γιατί άλλωστε συμπεριφέρονται σαν τέτοια: έχουν τη δική τους νοημοσύνη, την ικανότητα να αυτοοργανώνονται, να αυτοεπιδιορθώνονται και να ανανεώνονται. Να συμβιώνουν, να επικοινωνούν και να συνομιλούν μεταξύ τους με ασύλληπτη ταχύτητα κι επιδεξιότητα, και φυσικά να συμβιώνουν με περισσότερα από 100 τρισεκατομμύρια άλλα, μικρόβια και ιούς!


Ζούμε κυριολεκτικά μέσα στους ιούς και όχι το αντίθετο!

Και τους μοιάζουμε πολύ περισσότερο από όσο κάποτε θα κατορθώναμε ακόμα και επιστημονικά να διαπιστώσουμε!


Η πραγματικότητα της υγείας ως εκ τούτου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία βιολογική ισορροπία, μία συμβίωση ανάμεσα στα κύτταρα και τα μικρόβια, και όχι ένα πόλεμος στον οποίο κάποιος εκ των δύο θα πρέπει να επικρατήσει. Κι αυτή η ισορροπία για να επιτευχθεί χρειάζεται κυριολεκτικά, ως μάνα εξ ουρανού, την υψηλή κυτταρική επικοινωνία, γεγονός που θα πει πως χρειάζεται τις υγιείς κυτταρικές μεμβράνες, τις πύλες δηλαδή μέσα από τις οποίες θα περάσει η γλώσσα του υπερυπολογιστή τους. Λέξεις κι εντολές σε αυτή τη γλώσσα όπως η "ΑΥΤΟΙΑΣΗ", περνούν από το ένα κύτταρο στο άλλο μόνο αν οι κυτταρικές τους μεμβράνες είναι ορθάνοιχτες (και ουχί μισόκλειστες κι οξειδωμένες), και βέβαια, μόνο εάν είναι σε θέση τα κύτταρα υπό αυτή την προϋπόθεση να παράξουν, να μεταφέρουν και να επεξεργαστούν βιολογικές και βιοχημικές πληροφορίες, όπως είναι τα ένζυμα, οι διαβιβαστές και οι ορμόνες.


Ποιος δεν έχει ακούσει για την τελομεράση, το ένζυμο της αθανασίας; Και τίνος εργαστηρίου παρά μόνου του κυττάρου μας, είναι αποτελέσμα η τελομεράση;


Συμπερασματικά η υγεία χρειάζεται επιτακτικά τη μείωση των κρυφών φλεγμονών εντός μας, και άρα την αποφυγή των ζωικών τροφών και των παραγώγων τους, αλλά και την αρωγή αντιοξειδωτικών γιγάντων όπως είναι: η Αλόη, το Νόνι και το Αγριέλαιο. Το πρόβλημα δεν είναι η αδυναμία διατύπωσης των Ανώτερων Εντολών μέσα στο κύτταρο, αλλά η μεταφορά τους από τον έναν υπερυπολογιστή στον άλλον. Χωρίς την ενοποίηση των κυττάρων στο μέγεθος και στην τάξη των μυών της καρδιάς, "το Μεγάλο δεν μπορεί να χωρέσει μέσα στο Μικρό".


Η νηστιοθεραπεία και η αυτοφαγία αποτελούν θεμέλιους λίθους της αποτοξίνωσης του αίματός μας, με τη βιταμίνη C να αναδεικνύεται στον "κρυφό μας άσσο" κυριολεκτικά: ο δρ. Alexander Schauss συνιστούσε πάνω από 60.000mg ασκορβικού οξέος ενδοφλεβίως για την απεξάρτηση ναρκομανών από την ηρωίνη και ο δρ. Linus Pauling συνιστούσε πάνω από 10.000mg βιταμίνης C για την προστασία από τον καρκίνο, τα αυτοάνοσα, τις ιώσεις, τις λοιμώξεις κλπ (όταν η συνιστώμενη ημερίσια δόση είναι μόλις 60-90 mg).


Αν βοηθήσουμε το κύτταρο δημιουργώντας του τις κατάλληλες συνθήκες, θα μας βοηθήσει κι εκείνο με τη σειρά του με μια ενδεχόμενη βιοχημεία μεγάλων εκπλήξεων, μεγαλύτερων από όσο είχαμε ποτέ φανταστεί για τον άνθρωπο. Τηλεπάθεια, τηλεκίνηση, εσωτερική αλχημεία και μαγεία, ίσως είναι απλά νήπια μιας επικείμενης διαφορετικής τάξης πραγμάτων για το ανθρώπινο μικροβίωμα (ενδοβιώτης).


Η Ανάσταση μας, είναι έργο των κυττάρων.

Comments


bottom of page