top of page
Search

Αυτοάνοσα Νοσήματα και Διατροφή

Η ενέργεια που απαιτείται για την ανάπτυξη και επιβίωση του οργανισμού, προέρχεται από τις τροφές, το νερό, τον αέρα και τις «εντυπώσεις». Όλα αυτά, μαζί με τη σωστή έκθεση στον ήλιο, και την αεροβική γυμναστική στου φυσικού σώματος, διαθέτουν τις κατάλληλες προδιαγραφές και τους μηχανισμούς εκείνους, ώστε να παραχθούν από τον οργανισμό: Αμινοξέα, Ορμόνες, Ένζυμα και Πρωτεΐνες. Τα βιοχημικά του δηλαδή καύσιμα. Η ημερήσια παραγωγή και ο συνδυασμός αυτών, εξαρτάται από το είδος και την ποσότητα της τροφής που λαμβάνει ο κάθε ένας, τον αέρα που αναπνέει, και τις εντυπώσεις που γεμίζει καθημερινά με τις αισθήσεις του, νου και καρδιά.

Η φλεγμονώδης διατροφή και παράλληλα, η λήψη στη διατροφή μας πολλών και επεξεργασμένων υδατανθράκων, δημιουργεί χρόνιες φλεγμονές και απορρύθμιση του Ανοσοποιητικού μας Συστήματος. Είτε γιατί η διατροφή μας περιορίζεται τεχνητά από διάφορες δίαιτες, είτε για λόγους προτίμησης σε συγκεκριμένα είδη τροφών, είτε για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, εάν δεν παρέχεται το σύνολο των θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται στα κύτταρα, στους ιστούς και στα όργανα, τότε αρχίζουν να παρουσιάζονται ελλείψεις, ενώ ταυτόχρονα ο οργανισμός, στην προσπάθειά του να αντιρροπήσει την ελλειμματική κατάσταση, μπορεί να στερεί απαραίτητα συστατικά για τη ζωή από ένα όργανο και να τα παρέχει σε ένα άλλο.

Από την άλλη τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων γεωργικής και κυρίως ζωικής παραγωγής, δεν είναι όπως ήταν παλαιότερα. Η συστηματοποίηση για την αύξηση της παραγωγής, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού, έχουν σαν αποτέλεσμα πιο «φτωχές» τροφές, με μικρή ή και καθόλου θρεπτική αξία.

Σε ένα σούπερ μάρκετ, μπορείς να αγοράσεις ακριβώς το ίδιο τρόφιμο σε χιλιάδες διαφορετικές συσκευασίες. Οι επεξεργασμένοι Υδατάνθρακες σε πολλές διαφορετικές μορφές, χρώματα, μεγέθη, ονομασίες, αποτελούν την πλειονότητα των τροφίμων που μπορεί κανείς εύκολα να βρει. Το συγκεκριμένο τρόφιμο, έχει χαμηλή θρεπτική αξία. Βοηθά όμως, στο να παράγει ο οργανισμός ενέργεια σε δευτερόλεπτα ( αίσθηση κορεσμού στην πείνα) και το υπόλοιπο να αποθηκεύεται με τη μορφή λίπους.

Στο λιπώδη ιστό των κυττάρων μας όμως αποθηκεύονται διάφορα «τοξικά προϊόντα». Η έννοια τοξικά, αναφέρεται κυρίως σε ουσίες που δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί. (Χημικά, ακτινοβολίες, φαρμακευτικές ουσίες) κλπ. Βαρέα μέταλλα, χημικές, φαρμακευτικές, βιομηχανικές και περιβαλοντικές τοξικές ουσίες, αθροίζονται. Υπεριώδεις ακτινοβολίες από τον ήλιο, ηλεκτρομαγνητικά πεδία, κοσμική ακτινοβολία, ακτίνες Χ και γάμα, δρουν καταλυτικά στην έναρξη της Αυτοανοσίας. Το τοξικό φορτίο επιπλέον κληρονομείται, από τους γονείς στα έμβρυα. Μεταφέρεται δυστυχώς, με τις υπόλοιπες γενετικές πληροφορίες. Αποτέλεσμα, οι νέες γενιές, έρχονται στη ζωή έχοντας ήδη επιβάρυνση στα κύτταρα τους.

Οι άνθρωποι που ζουν σε αστικά κέντρα ή εμπλέκονται σε εκτεταμένη γεωργία, νοσούν πιο συχνά. Πληθυσμοί οι οποίοι διαμένουν πλησίον εργοστασίων, υποσταθμών ρεύματος υψηλής τάσης, πόλεων με νέφος, πυρηνικών εργοστασίων, κεραιών τηλεφωνίας, επιβαρύνονται ιδιαίτερα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, ποιά είναι η κρίσιμη μάζα ποσότητας παραγόντων ή ο συνδυασμός του τοξικού φορτίου, που επιφέρει τόση αλλοίωση στα κύτταρα μας, ώστε πλέον να αναγνωρίζονται ως ξένα από τον οργανισμό μας και να πυροδοτείται η Αυτοανοσία.

Γνωρίζουμε όμως πως αποφεύγοντας ή περιορίζοντας τη λήψη κρέατος, γαλακτομικών, λευκών αλεύρων και ζάχαρης, αποφεύγοντας ή περιορίζοντας τις «αντιτροφές», προϊόντα δηλαδή που επιλέγουμε με βασικό ή μόνο κριτήριο την τιμή, ή την γεύση, και παράλληλα τροφοδοτώντας τον οργανισμό με αλκαλικές τροφές, φρούτα και λαχανικά, επενδύοντας στην ωμοφαγία ξηρών καρπών η σπόρων, στη λήψη αρίστης ποιότητας νερού και στην αποφυγή όλων των κακών εντυπώσεων που μας βομβαρδίζει ο λανθασμένος προγραμματισμός μας, ίσως αποκτήσουμε ένα διαφορετικό επίπεδο υγείας και μια άλλη οπτική της αξίας της ζωής.


Πλέον, η σύγχρονη ιατρική ευτυχώς έχει καταδείξει την αλήθεια σχετικά με τη διατροφή κι έχει καταρρίψει σωρεία μύθων του παρελθόντος, με το αζημίωτο να συμβαίνει φυσικά στην πλάτη της ολιστικής υγείας μας, με κυριότερο εκφραστή της ζημίας την εμφάνιση των αυτοάνοσων νοσημάτων και τον καρκίνο. Γιατί επιτέλους οφείλουμε να τρεφόμαστε πιο ορθά, και όχι πιο φθηνά, πιο λίγο και όχι πιο χορταστικά, πιο επιδέξια και όχι πιο γευστικά.

Άλλωστε η γεύση εκπαιδεύεται, μάλλον ευκολότερα από ό,τι ο νους μας…Comments


bottom of page