top of page
Search

O Πλανήτης των Μικροβίων

«Πώς μπορέσαμε αλήθεια να πιστέψουμε ότι θα καταφέρναμε να νικήσουμε για πάντα τα λοιμώδη νοσήματα με τα αντιβιοτικά μας; Αυτό δεν ήταν παρά μια ύβρις εκ μέρους ενός ζωικού είδους που αυτοχαρακτηρίστηκε κυρίαρχο και θέλησε να υποτάξει με τα νέα του όπλα μια βιολογική υπερδύναμη, τα βακτήρια. Η φύση όμως δεν ανέχεται κανενός είδους βιολογικά απαρτχάιντ. Και θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι ο πλανήτης μας δεν είναι η «Γη των Ανθρώπων» αλλά ο «Πλανήτης των Μικροβίων». Τα μικρόβια εγκαταστάθηκαν σε τούτο τον πλανήτη πριν από εμάς και αυτά είναι που τον έκαναν κατοικήσιμο για τους ανθρώπους. Μπήκαμε στο βιολογικό δίκτυο της ζωής πολύ αργά και ξεχνάμε ότι μέσα στο δίκτυο αυτό δεν είμαστε παρά μια πολύ μικρή βελονιά…"


(απόσπασμα από το επιστημονικό βιβλίο: «Βιολογία, ένας κήπος γεμάτος θαύματα, πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, του GOTTFRIED SCHATZ).


Αυτό που ΠΡΑ-ΓΜΑ-ΤΙ-ΚΑ έχουμε για την προάσπιση της υγείας μας είναι το εργαστήριο του κυττάρου, γιατί μέσα σε αυτό, μπορούμε να εργαστούμε αθόρυβα ακατάπαυστα και δημιουργικά, καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Υπάρχουν πάνω από 75 τρισεκατομμύρια τέτοια εργαστήρια στον οργανισμό, και το καθένα από αυτά εκτελεί κάθε λεπτό της ημέρας και της νύχτας περισσότερο από 5.000 βιοχημικές λειτουργίες, κάθε μία πολύ πιο πολύπλοκη και τέλεια από αυτές που θα μπορούσαν να εκτελεστούν εργαστηριακά από έναν επιστήμονα. Ο αριθμός των βιοχημικών αντιδράσεων που λαμβάνουν χώρα στο σώμα μας κάθε στιγμή είναι ασύλληπτος και έχει οδηγήσει μερικούς ερευνητές να παρομοιάζουν τις προσπάθειες του ανθρώπου να επηρεάσει και να παρέμβει σε αυτές τις λειτουργίες, με το να δώσουμε μια γραφομηχανή σε έναν πίθηκο προσδοκώντας ότι αυτός, πατώντας τυχαία τα πλήκτρα θα καταφέρει κάποτε να γράψει τη Βίβλο!


Όσοι έχουν στοιχειώδη γνώση χημείας γνωρίζουν πως κάθε χημική αντίδραση απαιτεί τη διαχείριση ποσοτήτων ενέργειας για να συμβεί. Αυτές οι ενεργειακές ποσότητες διαφέρουν αναλόγως της χημικής αντίδρασης και της ταχύτητας με την οποία αυτή συμβαίνει. Ο αριθμός των χημικών αντιδράσεων και η ταχύτητα που απαιτούν κατά τον μεταβολισμό της τροφής στο σώμα απαιτούν τη διαχείριση τεραστίων ποσοτήτων ενέργειας. Τόσο τεραστίων που εάν η διαχείριση δεν γίνει σωστά, το σώμα μπορεί κυριολεκτικά να καεί σε μια ανεξέλεγκτη ενεργειακή έκρηξη.


Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα στη διαδικασία του μεταβολισμού, το οποίο όμως η φύση προέβλεψε και το έλυσε με τα ένζυμα. Τα ένζυμα είναι οι βιοχημικοί καταλύτες που επιτρέπουν σε όλα αυτά τα δισεκατομμύρια των βιοχημικών αντιδράσεων να συμβαίνουν με το 1/10.000.000 εκατομμυριοστό της ενέργειας που θα απαιτούνταν χωρίς αυτά, κι αν αυτές οι αντιδράσεις λάμβαναν χώρα σε κάποιο εργαστήριο! Το πώς δηλαδή συμπεριφέρεται η τροφή και οι χημικές αντιδράσεις μέσα στο σώμα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει έξω από το σώμα, και ο λόγος είναι τα ένζυμα (τα οποία κυριολεκτικά ως πυρηνικοί αντιδραστήρες ελέγχουν την ισορροπημένη απελευθέρωση της ενέργειας για τις μεταβολικές λειτουργίες του οργανισμού).


Και όχι μόνο.


Τα ένζυμα απασχολούνται σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, ακόμη και στην προστασία του από τις οξειδώσεις του ίδιου του μεταβολισμού, τις οποίες δεν μπορούμε να αποφύγουμε εφόσον είμαστε ζωντανοί. Για να μπορούν όμως να δουλέψουν τα ένζυμα πρέπει να έχουν στη δομή τους βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Όλα αυτά είναι αμφίβολο εάν τα παίρνουμε από τη σύγχρονη, τοξινωμένη και θρεπτικά υποβαθμισμένη τροφή.


Προτιμήστε λοιπόν βιολογικά προϊόντα, αλκαλικές τροφές όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, καλή ενυδάτωση και ισχυρότατη ανοσοποίηση με πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων.


Εν κατακλείδι:

Ας δώσουμε στα κύτταρα αυτό που χρειάζονται για να κάνουν κι αυτά με τη σειρά τους αυτό που γνωρίζουν καλύτερα από τον οποιονδήποτε. Αυτή την εποχή, περισσότερο από ποτέ οφείλουμε, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να ακούσουμε τις οδηγίες των ειδικών σε ό,τι αφορά το εξωτερικό περιβάλλον και τις επιλογές του, ΑΛΛΑ και να παρέχουμε στο εσωτερικό μας τις πρώτες ύλες που χρειάζεται το κύτταρο για να εργαστεί αυτοθέλητα κατά τη δική του πρωτοφανή «επιστημονική αντίληψη».

Ήτοι:

1) Προβιοτικά ή ένζυμα. 2) Εκχύλισμα σπόρων Γκρέιπφρουτ μαζί με βιταμίνη Immune C ως φυσικό αντιβιοτικό. 3) MSM με Immune C για την ενίσχυση του αναπνευστικού, ή "κάπνισμα" αλλάτων. 4) Κολλοειδή άργυρο για αντιβιοτικό ψεκασμό στο άνω αναπνευστικό (μύτη, στόμα, φάρυγγα, χέρια κλπ) 5) Πολυβιταμίνη Optimum. 6) "Ιδιαίτερους" χυμούς: Ροδιού, Άγριας Αλόης, Νόνι, Γκράνμπερις, Ανανά κλπ. 7) Ξηρούς καρπούς και έλαια: Αγριελιάς, Λινέλαιου, Καναβέλαιου, Γαιδουραγκαθέλαιου κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, ας σταματήσουμε να αναπαράγουμε χωρίς λόγο κακές ειδήσεις, ας γεμίσουμε με αισιοδοξία και δημιουργικότητα τα σπίτια μας και ας ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ στη Στιγμή την ευθύνη, μήπως και κερδίσουμε Θεό ή συνείδηση.

(Κι όπως λέει κι ένας πολύ-πολύ αγαπημένος μας πελάτης: ..."Η Αγάπη θα ‘ρθει! Θα ‘ρθει"...)"!
Коментари


bottom of page