top of page
Search

Νους & Καρδιά - Η αναμεταξύ τους σχέση (Μέρος Γ)

Η σχέση του εγκεφάλου και της καρδιάς είναι άρρηκτη και θεμελιώδης, κάτι που υπαγορεύεται και από τις σύγχρονες γνώσεις της ανατομίας τους, σύμφωνα με την οποία, η καρδιά έχει τον δικό της εγκέφαλο και ο εγκέφαλος τη δική του καρδιά!

Η καρδιά όπως γνωρίζουμε είναι το μοναδικό ζωτικό όργανο, το οποίο είναι ΓΡΑΜΜΩΤΟΣ μυς και όχι λείος (χαρακτηριστικό των λείων μυών είναι ότι λειτουργούν χωρίς τη θέλησή μας, ενώ οι γραμμωτοί εκτελούν τις εντολές που δίνουμε εμείς). Για την ακρίβεια, δεν είναι καν ένας μυς, αλλά ένα σύνολο πολλών γραμμωτών μυών, οι οποίοι μπλέκονται μεταξύ τους και λειτουργούν ενωμένοι ως μία μονάδα.

Και για την ευφυία της καρδιάς αλλά και για τον ξεχωριστό νου της (!) θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες... Ο εγκέφαλος της καρδιάς αποτελείται από νευρώνες (!) και η μελέτη του καθίσταται απαραίτητη για κάθε αληθινό ερευνητή της υγείας των σωμάτων του ανθρώπου. Η καρδιά με λίγα λόγια έχει κυριολεκτικά το δικό της εγκέφαλο, ως εκ τούτου, έχει και το δικό της νευρικό σύστημα! Αυτός ο εγκέφαλος, όπως και ο άνω εγκέφαλος, αποτελείται από νευρώνες (50.000–100.000) και χαρακτηριστικό τους είναι ότι εν τη γενέσει τους έχουν κάνει ήδη τις μέγιστες δυνατές συνάψεις. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας έχει δημιουργήσει συνάψεις με ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους. (Ένας για όλους και όλοι για έναν. Είτε θα πεθάνουν όλοι, είτε θα ζήσουν όλοι μαζί, σε αντίθεση με τον εγκέφαλο της κεφαλής μας, που από μία ηλικία και μετά μάχεται ανηλεώς κατά της φθοράς -με την τιτάνια προσπάθεια περισσότερων συνάψεων στους επιζώντες νευρώνες, που δε θα επιτρέψουν την απώλεια των διανοητικών ικανοτήτων μας εξαιτίας του θανάτου των υπολοίπων).

Επειδή λοιπόν η καρδιά έχει δικό της εγκέφαλο και νευρικό σύστημα, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποθηκεύσει μνήμες, να ανταλλάξει πληροφορίες (με κάτι πέρα κι έξω από εμάς), να μάθει και να αισθανθεί. Επίσης, επηρεάζει τη λειτουργία του άνω εγκεφάλου (π.χ. ανανεώνει δομές, όπως ο ιππόκαμπος).


Η ηλεκτρική τάση της καρδιάς είναι 60-100 φορές μεγαλύτερη από αυτή του εγκεφάλου, ενώ το μαγνητικό της πεδίο είναι 500-1000 φορές μεγαλύτερο. Μάλιστα, η καρδιά έχει τη δική της γλώσσα, το δικό της λόγο και, όπως η φύση του εγκεφάλου είναι κβαντική, έτσι είναι και η ποιότητα της καρδιάς.

Από τα παραπάνω προκύπτει το εύλογο συμπέρασμα ότι η καρδιά μπορεί να ξυπνήσει τη συνείδησή μας και να μας φέρει σε επαφή με την Αρχαία Συνείδηση των Κόσμων. Αρκεί φυσικά να βοηθήσει σε αυτό και ο εγκέφαλος, ή καλύτερα, η καρδιά του εγκεφάλου μας!



Στην πραγματικότητα δυστυχώς, στους περισσοτέρους ανθρώπους αυτά τα δύο μάχονται το ένα το άλλο, κάτι που φιλοδωρεί ολόκληρο τον οργανισμό μας με στρες. Αν όμως "κατεβάζαμε τον εγκέφαλο στην καρδιά μας", κι αν "ανεβάζαμε την καρδιά μας στον εγκέφαλο", τότε ένας άλλος κόσμος θα ανοίγοταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας.

Η Καρδιά του εγκεφάλου αποτελείται από φαιά ουσία, βρίσκεται κοντά σε μία ανατομική δομή που λέγεται θάλαμος και τροφοδοτεί το λίπος της κεφαλής μας, με ζωοποιό αίμα, προερχόμενο φυσικά από την καρδιά.

Με απλά λόγια, η ισορροπία σκέψης και συναισθήματος ενδεχόμενα αποτελεί τη Φιλοσοφική Λίθο της παγκόσμιας ισορροπίας. Θα ήταν μέγιστο καλό δε, η εμπιστοσύνη στην νοημοσύνη της καρδιάς, και στη συναισθηματική ευφυία του εγκεφάλου μας.

Σκέψου με την καρδιά και νοιώσε με τον νου! Αν μη τι άλλο, το λιγότερο που θα κερδίσεις θα είναι η σύνδεσή σου με τον θαυμαστό Κόσμο του Ονείρου...

Comments


bottom of page