top of page
Search

Η Αντικαρκινική δράση της βιταμίνης C!

Πολυάριθμες επιδημιολογικές έρευνες βρήκαν ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C μπορούν να δρουν προστατευτικά κατά του καρκίνου, των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του άσθματος και φυσικά των ιώσεων. Πρόσφατες έρευνες επίσης δείχνουν ότι μπορούμε να επωφεληθούμε ακόμη περισσότερο αυξάνοντας την καθημερινή κατανάλωση βιταμίνης C με τα ανάλογα συμπληρώματα διατροφής. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα βρήκαν ότι η καθημερινή λήψη 500mg βιταμίνης C ως συμπλήρωμα διατροφής επί δύο βδομάδες αύξησε τις συγκεντρώσεις της γλουταθειόνης στο αίμα κατά 50% (η γλουταθειόνη είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στο οπλοστάσιό του ανθρώπινου σώματος για την αποτοξίνωση κι αντιοξείδωση του οργανισμού και είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του ήπατος). Μια άλλη ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια βρήκε ότι ένα ελάχιστο 250mg ημερισίως βιταμίνης C είναι απολύτως απαραίτητο για την προστασία του ανθρώπινου σπέρματος από το οξειδωτικό στρες, μια ποσότητα που είναι πολύ μεγαλύτερη από τη μέση κατανάλωση (που έχει θεσπιστεί και ως ημερίσια συνιστώμενη δόση) των 70mg, που όμως είναι οριακή για να μην πάθει κάποιος σκορβούτο! Εξάλλου ερευνητές του Χάρβαρντ ολοκληρώνοντας μια μελέτη 8 ετών κατά την οποία χορηγούσαν 250-500mg βιταμίνης C ημερισίως σε πενήντα χιλιάδες νοσοκόμες, βρήκαν ότι αυτές είχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο καταράκτη, ενώ είχαν αυξήσει απολύτως την απορρόφηση και το μεταβολισμό του σιδήρου.

Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Τζον Χοπκινς σύμφωνα με την οποία αρκετά αντιοξειδωτικά, μεταξύ των οποίων και η βιταμίνη C μπορούν να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο στα ποντίκια τάραξε πλήρως τα επιστημονικά ύδατα. Η έρευνα φαίνεται να δικαιώνει τον δύο φορές νομπελίστα Linus Pauling, που από τη διάρκεια του 1960 ακόμα διακήρυσσε το ρόλο της βιταμίνης C στην πρόληψη και στη θεραπεία πολλών παθήσεων. Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Chi Dang καθηγητής της ιατρικής κυτταρικής βιολογίας και ογκολογίας, κατέληξε σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα ως προς τους μηχανισμούς με τους οποίους τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C προστατεύουν από τον καρκίνο. Αυτοί οι μηχανισμοί δεν φαίνεται να είναι τόσο η προστασία του DNA, όπως αρχικά πίστευαν οι επιστήμονες, αλλά κάτι άλλο πολύ συναρπαστικό που ονομάζεται πρωτεΐνη HIF-I.

Η πρωτεΐνη αυτή παράγεται συνεχώς από τα κύτταρα, ενώ ένα ένζυμο την εκφυλίζει διατηρώντας μια ισορροπία και χρησιμοποιείται από τα κύτταρα για την παραγωγή της ενέργειας από τη γλυκόζη μέσω ζυμώσεων (δηλαδή χωρίς χρήση οξυγόνου για καύσεις). Όταν υπάρχει έλλειψη οξυγόνου και μεγάλο οξειδωτικό στρες τότε το ένζυμο αυτοκαταταστρέφεται και η πρωτεΐνη αυξάνεται διαρκώς. Αυτό είναι καλό για την επιβίωση των κυττάρων, εκτός εάν τα κύτταρα που επωφελούνται είναι τα καρκινικά, και συνήθως είναι. Ο Καθηγητής Dang διαπίστωσε ότι η βιταμίνη C βοηθά τον εκφυλισμό της πρωτεΐνης HIF-I κι έτσι ίσως αποδειχτεί το πλέον πολύτιμο όπλο στην αντιμετώπιση της επάρατου νόσου (Απογευματινή Κυριακής, 14 Οκτωβρίου 2007).


Παρά την εκπληκτική δύναμη της βιταμίνης C το θέμα του καρκίνου απαιτεί μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση. Ο καρκίνος χρειάζεται κατά κανόνα 3 με 30 χρόνια για να εκδηλωθεί. Τα στάδια ξεκινούν από την πρώτη γονιδιακή μετάλλαξη και παραγωγή του ογκογονιδίου που θα δώσει εντολή στο κύτταρο να μεταλλαχθεί σε καρκινικό, τον μετέπειτα πολλαπλασιασμό του, την συνάθροιση των κυττάρων και τη δημιουργία καρκινικού ιστού, την ανάπτυξη της δικής του καρκινικής αιμοτροφοδοσίας, την εξέλιξη και την ανάπτυξη του μεγέθους του όγκου, μέχρι την τελική του μετάσταση. Σε όλα αυτά τα στάδια ο οργανισμός προσπαθεί να σταματήσει αυτή την ανεπιθύμητη κατάσταση και να ελέγξει τον καρκίνο. Και μπορεί να τα καταφέρει σε κάθε στάδιο εξαφανίζοντας το πρόβλημα αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Αυτές είναι η σωστή νοοτροπία, η διατροφή και ο τρόπος ζωής. Όχι μόνο η χορήγηση φαρμάκων ή ακόμα και βοτάνων και βιταμινών. Τίποτε από όλα αυτά δεν επαρκεί από μόνο του. Ο καρκίνος είναι κατά 50% θέμα ψυχικής κατάστασης, άγχους και πίεσης, και το υπόλοιπο 50% οφείλεται σε χρόνια κυτταρική υποθρεψία και τοξίνωση.

Η επιστημονική κοινότητα υπό το βάρος των σύγχρονων ερευνών και μετά τη διαπίστωση ότι η αυξανόμενη τοξίνωση του οργανισμού, η περιβαλλοντική ρύπανση και η θρεπτική εξασθένιση της τροφής, σε συδυασμό με τη βιομηχανοποίηση και την επεξεργασία της αυξάνουν τις ανάγκες μας σε αντιοξειδωτικές και θρεπτικές ουσίες. Έτσι η καθημερινή λήψη 1000mg βιταμίνης C σε συνδυασμό με αντιοξειδωτικές τροφές και ωφέλιμα λιπαρά (άγρια αλόη, άγριο έλαιο ελιάς, χυμός νόνι και βιολογική ωμαφαγία) είναι σχεδόν επιβεβλημένη.


Καλούμαστε εν τέλει να αξιολογήσουμε τα συμπληρώματα διατροφής, κι ένας βασικός, αν όχι ο βασικότερος παράγοντας αυτής της αξιολόγησης, δεν μπορεί ν είναι άλλος από τα συνοδευτικά έκδοχα που καθιστούν το συμπλήρωμα αφομοιώσιμο από τον οργανισμό. Η Super Health έφτιαξε ένα πρωτοποριακό διατροφικό συμπλήρωμα, το Immune C που ενισχύει ολιστικά ολόκληρο τον οργανισμό καθότι περιέχει βιταμίνη C σε συνδυασμό με ψευδάργυρο, εκχύλισμα αγριοτριανταφυλλιάς, μαύρο σαμπούκο και εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού.


Αναλυτικά μία κάψουλα παρέχει βιταμίνη C 500mg σε συνδυασμό με φλαβονοειδή για μέγιστη απορρόφηση. Επίσης περιέχει συνεργατικά συστατικά, όπως:


Ψευδάργυρος: Απαραίτητο στοιχείο για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Έχει αντιοξειδωτική δράση, συμβάλλει στον μεταβολισμό της βιταμίνης Α και στη δημιουργία DNA και RNA.

Εκχύλισμα Αγριοτριανταφυλλιάς (Rosehips): Βοηθά στην αντιμετώπιση του βήχα, του κρυολογήματος και της γρίπης. Επίσης είναι αποτελεσματικό ενάντια σε αλλεργίες και σε πόνους των οστών.

Μαύρο Σαμπούκο (Black Elderberry): Παρέχει φλαβονοειδή που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ειδικά τις ανθοκυανίνες έχουν πιο ισχυρή αντιική δράση από την Εχινάκεια.

Εκχύλισμα από σπόρους σταφυλιού (Grape Seed extract): Πολύ πλούσιο σε OPC (Ολιγομερείς Προ-Ανθοκυανιδίνες). Βοηθά τον οργανισμό να αντιμετωπίσει φυσιολογικά ιούς, παθογόνους οργανισμούς, βακτήρια, μύκητες και παράσιτα. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.


Κλινικά αποτελεσματικό

Υψηλή βίο-διαθεσιμότητα

Υποαλλεργικό

Κατάλληλο για χορτοφάγους

Παρασκευάζεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές GMP

Αριθμός γνωστοποίησης ΕΟΦ: 13448/03-02-2020


1 κάψουλα περιέχει: Ascorbic acid 97% Vitamin C 515.46mg (providing 500,00 mg of Vitamin C (625% NRV), Grape seed extract 50:1 25,00mg (equivalent to 1250,00mg of grape seed), Zinc citrate (31,3% min) 7,99mg (providing 2,50mg of Zinc 25% NRV), Black Elderberry extract 6:1 (contains Starch) 6,67mg (equivalent to 40,02mg), Rosehip extract 20:1 1,25mg (equivalent to 25,00mg)

Έκδοχα: Capsule shell: Hypromellose (Hydroxypropyl Methylcellulose) 125mg, Bulking agents: Brown rice flour 100mg, Anti-Caking Agents: Magnesium Stearate (Veg source) 20mg, Glazing Agents: Starch.

Comments


bottom of page