top of page
Search

Διατροφή & pH

Ο άνθρωπος πριν από κάθε επιλογή θα πρέπει να σταθεί ακέραιος και ειλικρινής. Και κυρίως, αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να μην επιλέγει με βάσει το "φθηνό" για τη ζωή του, ή το απλό "φαίνεσθαι". Σε οποιαδήποτε κρίση και εάν βρίσκεται, η επιλογή του φθηνού είναι η αρχή του τέλους του. Στις σχέσεις, στις συναναστροφές, στην τέχνη ή στην εργασία του. Επιλέγουμε με φθηνό τρόπο τους ανθρώπους στο πλάι μας, επιλέγουμε με φθηνό τρόπο τη δημιουργικότητά μας, επιλέγουμε με φθηνό τρόπο την τροφή μας. Μα όταν κατανοήσουμε την απλότητα της υγείας, τότε ίσως σταματήσουμε τη διανοητική πλευρά αντιμετώπισης των συμπτωμάτων. Ζούμε την εποχή όπου κληρονούμε στα παιδιά μας πολλές γενετικές αδυναμίες, με αποτέλεσμα την υπερβολική λεμφική στασιμότητα. Αυτοάνοσα, καρκίνος, νευρολογικές αθένειες, κληροδοτήματα και μηχανισμοί που οδηγούν το σύνολο του οργανισμού σε αδιέξοδα. Για να ανοικοδομήσουμε τις γενετικές μνήμες των κυττάρων, στα σώματα τα δικά μας και στα σώματα των παιδιών μας, το μόνο που χρειάζεται είναι απλώς εργασία. Το πρόβλημα είναι μεγάλο μεν, αλλά η λύση είναι γνωστή.

Γνωρίζουμε ότι το σώμα αποτελείται από κύτταρα. Κύτταρα και υγρά. Δύο είναι τα βασικά υγρά μέσα στα οποία κολυμπούν τα κύτταρα: το αίμα και η λέμφος. Το αίμα τροφοδοτεί και η λέμφος καθαρίζει, αποτοξινώνει και περιφρουρεί. Δύο μόνο απλές σκέψεις είναι σε θέση να μας χαρίσουν τη λύση. Μία για το κάθε ένα από αυτά τα υγρά. Δύο σκέψεις που είναι όμως αρκετές, για να μας σώσουν από πολλά δεινά. Το αίμα είναι αλκαλικό. Το ph του αίματος είναι 7,4. Δεν είναι πολύ αλκαλικό, αλλά τι να κάνουμε τώρα, ΕΙΝΑΙ! Και το πιο βασικό παραμένει ότι δεν μπορεί να γίνει όξινο. Αν γίνει... έχουμε δεν έχουμε λίγα λεπτά ζωής!

Η λέμφος από την άλλη είναι η δυνατότητα στο σώμα να αφαιρεί τα οξέα από μέσα του. Αν αυτή υπολειτουργήσει, τότε η ζωή απειλείται. Αν το λεφικό δεν κινηθεί γρήγορα, τότε δημιουργείται η φλεγμονή. Δηλαδή η οξύτητα. Στους γιατρούς αρέσει να κόβουν τους λεμφαδένες όταν πρηστούν! Αφαιρούν με ευκολία το σημείο εκείνο που συγκρατεί τα απόβλητα, πριν τα στείλει έξω από το σώμα! Είναι σαν να αφαιρούν το βόθρο από το σπίτι μας όταν αυτός βουλώσει! Αν συνεχίσουμε να τραβάμε το καζανάκι χωρίς βόθρο, θα δούμε τι θα συμβεί! (Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στους ανθρώπους, χωρίς αμυγδαλές για παράδειγμα). Το οξύ της μπαταρίας έχει ph 1, τα οξέα του στομάχου έχουν 2 και τα περισσότερα αναψυκτικά έχουν 2-3 (σκεφτείται πως το catorade έχει 2,85 και υποτίθεται ότι ενυδατώνει!) Είναι σχεδόν ντροπή για οποιονδήποτε αυτή τη στιγμή δεν ξέρει τι προκαλεί τον καρκίνο! Επειδή είναι εύκολο να το καταλάβουμε αυτό. Ο καρκίνος δεν είναι ασθένεια, είναι απλά ένα τραυματισμένο κύτταρο. Τι το τραυματίζει; Η όξινη πλευρά της ζωής! Οπότε η εργασία για την υγεία απαιτεί να τρώμε βιολογικά και ει δυνατόν ωμά, φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι κατά κανόνα και αλκαλικά. Πρέπει να απομακρυνθούμε από νεκρά ζώα, πολλά φασόλια και σιτηρά που κάποιος είπε ότι είναι καλά. Να μειώσουμε τα γαλακτομικά που μπλοκάρουν το λεμφικό μας σύστημα. Κι ίσως τότε, όλα να αρχίζουν και να αλλάζουν.

Η υγεία βλέπετε, είναι μια αλκαλική εμπειρία. 
Comments


bottom of page