top of page
Search

Βιο-οξειδωτικές τροφές: η πραγματική μάστιγα της υγείας

"Βιο-οξειδωτικές τροφές είναι οι τροφές που στερούνται πολύτιμων θρεπτικών συστατικών από τη μία, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, και έχουν υποστεί αλλοιώσεις από την άλλη, μέσω της εντατικής γεωργίας, των φυτοφαρμάκων, αλλά και της βιομηχανοποιημένης επεξεργασίας.

Υπό αυτή την έννοια, ακόμα και τα φρέσκα φρούτα, και τα λαχανικά, και τα όσπρια, που ΔΕΝ είναι βιολογικής καλλιέργειας, τοξινώνουν τον οργανισμό και φθείρουν μακροπρόθεσμα τα κύτταρα αλλοιώνοντας τους ιστούς.

Το άτομο εθίζεται στις οξειδωτικές τροφές επειδή περιέχουν πρωτεΐνες και μόρια που είναι χημικές ενώσεις παρόμοιες με τα ναρκωτικά: μορφίνη, ηρωίνη και λοιπά! Τέτοια αλκαλοειδή υπάρχουν στο κρέας, στα γαλακτοκομικά, στο ψωμί και στον καφέ. Στα γαλακτοκομικά υπάρχουν συνήθως ως «καζεϊνο-μορφινοειδή», ενώ στα σιτηρά ως «γλουτενό-μορφινοειδή». Εθίζεται επιπροσθέτως, γιατί το ίδιο το άτομο παράγει οπιούχες άμυνες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις φλεγμονές που του δημιουργούν.


Τρώγοντας επομένως κάποιος ψωμί με τυρί, το γνωστό σε όλους ψωμοτύρι της καθημερινότητας, πολλές φορές "φτιάχνεται" όπως ο ναρκομανής που θέλει τη δόση του. Αν μάλιστα προσθέσει και κρέας σε αυτό το συνδυασμό, τον καθιστά ολέθριο (όπως ένα σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί)!

Οι βιο-οξειδωτικές τροφές είναι εύκολες και βολικές στη βιομηχανοποίηση. Προωθούνται από τα ΜΜΕ, τους γιατρούς, τους διαιτολόγους, τα εστιατόρια, τις γιαγιάδες, τις μαμάδες, τους σεφ, με αποτέλεσμα το άτομο να εθίζεται επίσης κοινωνικά, διανοητικά και συναισθηματικά σε αυτές.

Τέσσερις είναι οι κύριες βιο-οξειδωτικές τροφικές ομάδες: το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα σιτηρά και η ζάχαρη. Αυτές οι ομάδες και τα παράγωγά τους, μαζί με διάφορα πρόσθετα τοξικά χημικά για γεύση, χρώμα και συντήρηση, αποτελούν σχεδόν το 90% της διατροφής του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου!(Πάρτε στα χέρια σας ένα οποιοδήποτε βιομηχανοποιημένο προϊόν. Στοιχηματίζω πως θα περιέχει τουλάχιστον μία ή περισσότερες από αυτές τις τροφικές ομάδες)…


Το ζήτημα με τις βιο-οξειδωτικές τροφές είναι ότι δεν μπορούν πλέον να ονομάζονται «τροφές», με την έννοια ότι θρέφουν τον οργανισμό και του παρέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Στην πραγματικότητα πρόκειται για «αντι-τροφές» που σε γεμίζουν παροδικά με ενέργεια (σε χορταίνουν) και σε αρρωσταίνουν μόνιμα πλήττοντας την κυτταρική σου υγεία.

Γιατί λοιπόν πολλοί διαιτολόγοι, διατροφολόγοι, γιατροί κι άλλοι επαγγελματίες της υγείας, μας προτρέπουν να τρώμε... ας πούμε: κρέας και γαλακτοκομικά, υποστηρίζοντας ότι είναι καλά για την υγεία μας; Εκτός από τη συνήθη άγνοια υπάρχουν και τα τεράστια οικονομικά οφέλη, καθώς μόνο οι οξειδωτικές τροφές προσφέρονται για βιομηχανοποίηση, μειώνουν το κόστος αγοράς τους, αυξάνουν την ποσότητα και καταστρέφουν την ποιότητά τους.

Όταν λοιπόν πρέπει να θρέψεις δισεκατομμύρια ανθρώπων με μεγάλες ποσότητες τροφής σε χαμηλό κόστος, αναπτύσσεις έντονο στρουθοκαμηλισμό και προκρουστική νοοτροπία. Δε δέχεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα με τη τροφή. Αντίθετα προσαρμόζεις, όχι την τροφή στην πραγματικότητα, αλλά την πραγματικότητα στην τροφή, δημοσιεύοντας επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν το αντίθετο από αυτό που εν τέλει συμβαίνει στη φύση.

Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Εφόσον ο άνθρωπος δε ζει αρμονικά με τη φύση, αλλά συνεχώς φθείρει και καταστρέφει το σώμα του με λανθασμένη νοοτροπία, διατροφή και τρόπο ζωής, το αναπόφευκτο αποτέλεσμα θα είναι η ψυχοσωματική παθολογία.

Για να την αποφύγω χρειάζεται ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ με φυσικούς τρόπους, ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ με φυσικούς τρόπους, και ΝΗΣΤΕΙΑ, με προσέγγιση εσωτερική".

Υπάρχουν ακόμα τα όπλα.

Υπάρχει η θέληση;

Comments


bottom of page